Potluck dua kali sampai kenyang!

Assalamualaikum. Ok so Ain nak cerita pasal potluck pada hari Khamis yang lepas. Sebelum potluck ada kelas QMT haha. Kami satu kelas pakai baju sama sebab ada tema, luls~ So pakai jela baju kelas. After class QMT, nak pergi jumpa lecturer yang pernah mengajar Ain dan kawan kawan Ain kat UiTM KT so nak jumpa jap.

Dalam kelas hahaha. Ada test woi!

Reunited for a while with BM111 6A friends.

Kawan kawan dari UiTM KT.

Jumpa macam 20 minit je then pergi ke tempat potluck. Wahhh! Macam macam makanan ada woo!

POTLUCK 1.0 (17 Disember 2015)

Menu for first potluck:
1. Satay (150 cucuk)
2. Spaghetti bolognese
3. Dominos (6 large box)
4. Air sirap limau
5. Blueberry cheese chocolate cake

Blueberry cheese chocolate cake. Ain tak dapat nak merasa hmm.

Nyum nyum!

Sir yang ajak kelas kteorang buat potluck. Banyak weh makanan! Tak larat gila nak makan. Ini semua ikut sir punya selera! Hahaha! Lagipun last day untuk kelas Financial Market Institutions (FMI) so apa salahnya. Ini semua guna duit kelas. Kutip setiap seorang RM35. Ok la, puas hati gila dapat makan. Perut kenyang, hati senang tapi jalan tak larat hahaha!





Geng dari KT yang sama kelas.

Hahaha paling lawak masing masing racist time ambil gambar. Macam diorang cakap, "ok geng Arau tangkap gambar kat sana, geng KPTM kat sana, geng Lendu sini" hahaha adoiiiii. Sakan gila bergambar!

Masing masing dari lain lain U time diploma.

New classmates for degree.

Love, BM242 3L (Degree in Finance)!

Ok patutnya potluck kteorang buat hari Jumaat tapi Sir ada meeting so tunda hari Khamis. Jadi makanan yang sudah ditempah dan tak boleh tukar hari, kita bawak ke hari esoknya. Sebabtu kteorang ada dua kali potluck! Haha! Esok makan lagi weh!

POTLUCK 2.0 (18 Disember 2015)

Menu for second potluck:
1. Nasi briyani
2. Laksa Johor
3. Buah buahan (mata kucing,pisang)
4. Air sirap
5. Chocolate indulgence cake.


Chocolate indulgence cake.

Nasi briyani. Sedap gila!




Kenyang dah masing masing hahaha.



Second potluck ni biasa biasa je sebab sir tak ada and ada yang dah balik rumah. So habis sudah minggu belajar! Wohooo! Cepat gila masa berlalu. Pejam celik pejam celik, dah nak final exam. Baru je rasa macam minggu lepas daftar masuk degree, wakakakaka.

Ain harap yang Ain boleh buat dan score time final exam. Takut weh! Agak stress jugak lah amek course Finance ni. Tough tapi Ain ambil sebagai cabaran. I know I can do it! Usaha penting! So doakan yang Ain boleh buat dan berjaya. Aamiin~

So, jom belajar! First paper start 29 Dis ni. Pulun Ain pulun! Hahahaha. Sekian~

P/S: Goodluck to UiTM Degree students :)

8 comments:

  1. wow..seriously namapk best..byk makanan plak tuh..hehe..

    ReplyDelete
  2. Teringt dulu-dulu time..bljr..podluck lh yg seronok..dlm ghtering..ingt time bljr je tapi rupya smpai skrg kot...ofismate pun menganjurkn podluck..yg psti enjoy...slm prknln dri keladi...jika sudi jom ke www.keladionline.com....tq ya

    ReplyDelete
  3. Salam :) rimba,benua dan dunia
    Dari perindu bat dirindu.
    Jiwa dilazim dengan zikir-Lantas fikir bergema akhir.
    Menyambut salam empuNya Salam-Salam disambut empuNya Alam.
    Rindu dihati memujuk diri-Diri rebah sujud Ilahi.
    Rasa hidup beramal redup-Lantas rancak munajat hidup.

    ReplyDelete

Ce komen ce komen :)